LIQUI MOLY postaje naslovni sponzor MotoGp trke u Teruelu u Španiji

 

Nemački proizvođač motornih ulja i aditiva Liqui Moly ostaće ekskluzivni dobavljač maziva za motociklističke serije Moto2 i Moto3 do 2023. Štaviše, kompanija je takođe obezbedila prava na imenovanje za Grand Prix u Aragonu u kratkom roku.

Granx Prix LIQUI MOLY je slatka poslastica paketa koje je stručnjak za maziva stavio zajedno sa Dorna Sports. Španska kompanija plasira MotoGp, uključujući Moto2 i Moto3 serije. Prema sporazumu, LIQUI MOLY ostaje ekskluzivni dobavljač maziva za Moto2 i Moto3 do 2023. godine.
Neobičan aspekt: Naša kompanija nije razvila specijalno motorno ulje za trkačke upotrebe. Svi Moto2 i Moto3 timovi koriste Motorbike 4T Synth 5W-40 Street Race.
”Kada standardno ulje može da izdrži ekstremna naprezanja i naprezanja moto trka, to je dokaz izvanrednog kvaliteta naših proizvoda” – kaže naš direktor marketinga Peter Baumann.

Pau Serracanta generalni direktor Dorna Sports dodaje: ”Oduševljeni smo što će LIQUI MOLY biti ekskluzivni dobavljač maziva za klase Moto2 i Moto3 još tri godine. Ovo je važan deo neverovatnog uspeha oba šampionata i izvrsno je što će brend LIQUI MOLY i dalje biti viđen duž tragova u godinama koje dolaze.”

Investicija koja se, prema Piteru Baumanu isplaćuje u potpunosti.
”Podaci gledalaca su neverovatni, kako na stazama, tako i u emisijama. To osigurava da MotoGP daje važan doprinos da naš brend postaje poznatiji širom sveta.”